Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Inloggen

Petronella, onze district manager West-Vlaanderen

Petronella heeft altijd al in de mode gewerkt. Na haar carrière bij haar vorige werkgever, wou ze een bedrijf kiezen dat echt bij haar paste. “Ik deed verschillende sollicitatiegesprekken, kreeg verschillende voorstellen, maar pas toen ik Bel&Bo tegenkwam, voelde ik een klik. De waarden van het bedrijf lagen me nauw aan het hart en ik wist dat ik hiervoor wóu werken”, vertelt ze. “Ik startte als shop manager bij Bel&Bo Roeselare en dat voelde echt als thuiskomen.”

“Enkele jaren later stopte mijn DM ermee, de district manager van West-Vlaanderen”, vertelt Petronella verder. “Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om voor die functie te solliciteren, tot mijn omgeving me deed nadenken. Ik maakte de sprong, solliciteerde en niet veel later had ik een nieuwe functie achter m’n naam.”

Het nine-to-fiveleven zei ze vaarwel, en ze begon aan een – tot nu toe al – pittige drie jaar. “Pittig, maar wel héel tof. ’t Is een job waarmee je gaat slapen en terug opstaat, maar waar je zoveel voldoening uithaalt”, zegt ze. “Als DM ben ik verantwoordelijk voor 15 winkels in West-Vlaanderen. Ik begeleid hen in hun cijfers, winkelpresentatie, HR-beleid … Ik bezoek dagelijks een tweetal winkels en kijk samen met de shop managers wat al goed is en wat nog beter kan. Van het aantal bezoekers tot hoe de nieuwe collectie wordt gepresenteerd.”

“Mijn job bestaat voornamelijk uit gesprekken voeren”, vertelt ze. “Ik probeer bij elk winkelbezoek veel tips en tricks mee te geven, en het is voor mij telkens een klein geluksmomentje als de shop manager zelf op een uitkomst komt – waar ze eerst niet aan dacht – door mijn toedoen. Op zo’n moment is mijn taak geslaagd, hoe klein dat aha-moment ook mag zijn.”

Bij Bel&Bo leeft er een grote samenhorigheid en dat merkt Petronella ook hard op. “M’n winkels zijn verspreid over heel West-Vlaanderen, maar toch komen wij wekelijks samen in een Teamsmeeting om zaken te bespreken”, vertelt ze verder. “Je voelt dat we allemaal werken voor een bedrijf, niet voor een winkel. Heeft een klant een bepaalde maat dringend nodig, dan verwijzen ze met plezier door naar een andere winkel. Dat alle neuzen in dezelfde richting staan, maakt het extra leuk om hier te werken.”