Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Inloggen

Stephanie, onze meisjesstyliste

Bij Bel&Bo vinden we het superfijn om elkaar wat beter te leren kennen. We doen graag een babbeltje met jou in één van onze winkels of online en geven jou omgekeerd graag een kijkje in ons familiebedrijf. In deze blog maak je kennis met Stephanie (47 jaar). Zij is al 7 lentes styliste voor Bel&Bo en creëert telkens de collectie voor meisjes van 0 tot 8 jaar.

De items die je in de Bel&Bo-winkels of op onze webshop ziet verschijnen, worden exclusief ontworpen in ons hoofdkantoor in Deerlijk. Vlak naast onze binnentuin vinden we zeven creatieve breinen aan hun bureau, waaronder Stephanie. Zij ontwerpt de collecties voor baby- en kleine meisjes en doet naar eigen zeggen de schoonste job op aarde: “Ik word betaald om schattige dingen te tekenen, hoe tof is dat?”

Terwijl wij langzaamaan leuke dingen uitzoeken voor onze wintergarderobe en halfweg het modeseizoen zijn, start Stephanie nu al aan de wintercollectie voor 2024. Het eerste daarbij op de planning: véél ideeën zoeken. “We moeten de klik maken van palmbomen naar winter, da’s niet altijd makkelijk maar wel een leuke overgang. We gaan snuisteren in de trendrapporten, winkelen in het buitenland, kijken wat er dit jaar goed verkoopt … Op basis hiervan doe ik een collectievoorstel per folder, in een bepaald thema en kleurenpalet. Dit is een eerste aanzet, maar op dat moment nog vrij vaag.”

“Eens deze ideeën zijn goedgekeurd, kan ik beginnen tekenen. Ik ontwerp patronen voor de stoffen, artworks voor de T-shirts en sweaters … Als dit achter de rug is, teken ik technische fiches uit om alles zo nauwkeurig mogelijk door te geven aan onze fabrikanten.

Samen met onze Quality Control-afdeling bekijk ik hoe de maten vallen en krijgen we stalen opgestuurd om de ontwerpen te verfijnen”, vertelt Stephanie verder. Pas een jaar later liggen deze stuks in de winkel en kan jouw kapoen ze uitproberen. “Da’s zonder twijfel m’n favoriete moment: een kindje zien dat mijn ontwerp draagt. M’n hart maakt zelfs na al die jaren nog een klein sprongetje!”

Stephanie heeft haar plekje gevonden bij Bel&Bo en daar is ze heel blij om. “Iedereen heeft z’n eigen unieke eigenschappen en deze komen hier mooi samen. Aankopers hebben bijvoorbeeld een echt Excelbrein, terwijl wij stylisten verschrikkelijk zijn in administratie. Maar toon ons drie verschillende soorten groen en we worden helemaal enthousiast!”, lacht ze. “Die blik van verwondering is een must in onze job. Alles is inspiratie.”

“Daarnaast blijft het fantasierijke in de kidscollectie m’n innerlijk vlammetje voeden. Ik teken echt items die meisjes leuk vinden, niet noodzakelijk voor de mama’s, al zijn die uiteraard ook belangrijk”, lacht Stephanie. “De damescollectie laat ik volledig over aan m’n collega’s Veronique en Marijke. Laat mij maar unicorns en veel glitters bovenhalen!”

 

Ook werken op onze #2 Great Place to Work?
Bekijk nu onze vacatures en ontdek of jouw droomjob ertussen zit. We leren je graag kennen!